Academy of Ideas på Kulturmødet Mors

Kulturledelse.dk deltager igen i år på Kulturmødet Mors, hvor Peter Hanke indgår som moderator for forskellige debatter. Op til Kulturmødet bringer vi en forsmag på udvalgte events.

Kulturmødet Mors har i samarbejde med kulturledelse.dk inviteret Academy of Ideas, som skal stå for to debatter i løbet af de tre dage.

Torsdag kl 18:30 på Værkstedet – Do we make art and culture, or does art and culture make us?
Debatten fokuserer på kunstens rolle ift. kulturelle hensyn – hvordan skaber man noget, når man kun må holde sig til sit eget kulturelle udgangspunkt, og er det en hindring for kunsten, at den nødvendigvis skal være autentisk.

Fredag kl. 18:30 Bag Plankeværket – Power to the imagination? The cultural legacy of 1968 – Battle of Ideas debate
I anledning af 50-året for 68’er-bevægelsens start, vil dens arv og indflydelse på forståelsen af kunst og kunstnere blive undersøgt – kan man overhovedet snakke om, og ændre noget med, politisk kunst i dag, eller er det blevet for mainstream of sikkert?

Academy of Ideas har siden 2006 afholdt “Battle of Ideas” i London, hvor den engelske debatkultur har skabt grobund for oplæg med overskrifter som “Your culture or mine? The arts and identity”, “From Fatwa to Jihad” og “Arts in schools: luxury or necessity?”. Ved at arrangere disse debatter og invitere de stærkeste og bedst formulerede stemmer, formår Academy of Ideas at få de ideologiske standpunkter belyst og inddrage publikum med en særlig intensitet. I år omhandler debatterne bl.a. vacciner, feminism og kunstens morale forpligtelser. Academy of Ideas samarbejder med kulturinstitutioner i forskellige lande for at udbrede den demokratiske debatkultur. Gruppen kommer til i København i november i samarbejde med Storm20.

Torsdag deltager:
Willem Boel er installationskunstner og arbejder i sit virke med uforudsete indflydelser fra fx vejr – den manglende kontrol over værket giver hvert værk sit unikke præg.
Pauline Hadaway er opstarter af “The Liverpool Salon”, der, ligesom Academy of Ideas, arrangerer offentlige debatter. Herudover virker hun som kunst- og kulturarvskonsulent.
Peter Hanke er dirigent, underviser af dirigenter og forsker i lederskab. Han er den styrende kraft bag kulturledelse.dk.
Avaes Mohammad er digter, forfatter og underviser. Hans rejse som kunstner startede i 2001 på baggrund af bl.a. tvillingetårnenes fald. Han har skrevet både teater og andre former for litteratur.
Alastair Donald er en del af ledelsen i Academy of Ideas. Han har tidligere arbejdet på Future Cities-projektet, der omhandler, hvordan byrummet influerer det enkelte menneskes dagligdag.

Til debattten om arven fra 1968 deltager både Alistair Donald og Muhammad Avaes. Derudover får publikum fornøjelsen af disse paneldeltagere:
Anne Bamford forsker i kunstens effekt på børn og er leder af “International Research Agency” samt “the Education Commission.”
Manick Govinda er program direktør ved det engelske SPACE, der siden 1968 har skaffet kunstnere adgang til lokaler og material, så deres arbejde værdsættes af det omkringliggende samfund.
Susan Sheddon er leder af “Early Years and Families” ved Tate Modern i London, hvor børn og folk på tværs af generationer kan udforske kunsten.