Academy of Ideas på Kulturmødet Mors

Kulturledelse.dk deltager igen i år på Kulturmødet Mors, hvor Peter Hanke indgår som moderator for forskellige debatter. Op til Kulturmødet bringer vi en forsmag på udvalgte events.

Kulturmødet Mors har i samarbejde med kulturledelse.dk inviteret Academy of Ideas, som skal stå for to debatter i løbet af de tre dage.

Torsdag kl 18:30 på Værkstedet – Do we make art and culture, or does art and culture make us?
Debatten fokuserer på kunstens rolle ift. kulturelle hensyn – hvordan skaber man noget, når man kun må holde sig til sit eget kulturelle udgangspunkt, og er det en hindring for kunsten, at den nødvendigvis skal være autentisk.

Fredag kl. 18:30 Bag Plankeværket – Power to the imagination? The cultural legacy of 1968 – Battle of Ideas debate
I anledning af 50-året for 68’er-bevægelsens start, vil dens arv og indflydelse på forståelsen af kunst og kunstnere blive undersøgt – kan man overhovedet snakke om, og ændre noget med, politisk kunst i dag, eller er det blevet for mainstream of sikkert?

Academy of Ideas har siden 2006 afholdt “Battle of Ideas” i London, hvor den engelske debatkultur har skabt grobund for oplæg med overskrifter som “Your culture or mine? The arts and identity”, “From Fatwa to Jihad” og “Arts in schools: luxury or necessity?”. Ved at arrangere disse debatter og invitere de stærkeste og bedst formulerede stemmer, formår Academy of Ideas at få de ideologiske standpunkter belyst og inddrage publikum med en særlig intensitet. I år omhandler debatterne bl.a. vacciner, feminisme og kunstens morale forpligtelser. Academy of Ideas samarbejder med kulturinstitutioner i forskellige lande for at udbrede den demokratiske debatkultur. Gruppen kommer til i København i november i samarbejde med Storm20.

I Academy of Ideas’ debatter deltager blandt andre:
Willem Boel er installationskunstner og arbejder i sit virke med uforudsete indflydelser fra fx vejr – den manglende kontrol over værket giver hvert værk sit unikke præg.
Pauline Hadaway er opstarter af “The Liverpool Salon”, der, ligesom Academy of Ideas, arrangerer offentlige debatter. Herudover virker hun som kunst- og kulturarvskonsulent.
Peter Hanke er dirigent, underviser af dirigenter og forsker i lederskab. Han er den styrende kraft bag kulturledelse.dk.
Alastair Donald er en del af ledelsen i Academy of Ideas. Han har tidligere arbejdet på Future Cities-projektet, der omhandler, hvordan byrummet influerer det enkelte menneskes dagligdag.
Manick Govinda er program direktør ved det engelske SPACE, der siden 1968 har skaffet kunstnere adgang til lokaler og material, så deres arbejde værdsættes af det omkringliggende samfund.